Az életmentés az Acélvárosban, Miskolcon sem állhat meg!

Munka után fáradtan érkezik haza? Üljön le egy pillanatra, ropogtassa a makukáját, és gondolkodjon el azon, milyen jó érzés plazmaadással másokon segíteni – és közben még pénzt is keresni!

Mi a vérplazma?


A vérplazma a vér folyékony része, ami egy sárga, folyadék. Ez a rész végzi el a vér „futárszolgálatát” a testben: szállítja a vörös- és fehér vérsejteket, a táplálékot és a szervezet számára létfontosságú anyagokat. A vörösvérsejtek az oxigént viszik el a megfelelő helyekre, a fehérvérsejtek felveszik a harcot a kórokozókkal, és segítenek a sérülések begyógyulásában, a vérlemezkék pedig elállítják a vérzést.

Miért fontos?


A plazmaadás életmentő lehet, mivel az adományozott plazmából készülő gyógyszerek súlyos, nem egyszer ritka betegségek, mint a vérzékenység és immunproblémák kezelésére szolgálnak. A plazmafehérjékből számos nélkülözhetelen, életfontosságú gyógyszer készül a betegek számára. Az önkéntes adományozók hozzájárulása létfontosságú a betegek életminőségük javulásához. A plazmaadók így nem csak egyes embereknek, hanem az egész közösségnek segítenek.

Ki adhat plazmát?


Plazmát azok adhatnak, akik 18 és 65 év közöttiek, egészségesek és testsúlyuk eléri az 50 kg-ot, de nem haladja meg a 150 kg-ot. Először egy orvosi vizsgálatot és vérvételt végzünk, hogy megbizonyosodjunk róla, minden rendben van. Ha az első vizsgálatok eredményei jók, akkor a következő alkalommal ismét orvosi vizsgálatot, kérdőívet és egyéb szükséges ellenőrzéseket végezünk, mielőtt jóváhagynánk a plazmaadást. Az egy alkalommal levett plazmát a szervezet 2 napon belül termeli újra, ezért két plazmaferezis között 2 napnak el kell telnie, így a következő plazmaferezisre a harmadik napon kerülhet sor, de egy évben (365 napban) legfeljebb 45-ször.

Mi a plazmaferezis?


A plazmaferezis egy speciális eljárás, ahol a vérből kiválasztjuk és összegyűjtjük a plazmát. Ez úgy történik, hogy a vérvételhez hasonlóan vért vesznünk a donor vénájából, majd egy speciális gép segítségével elkülönítjük a plazmát a vér alakos elemeitől. A plazma elválasztása után a hasznos vérsejteket visszajuttatjuk a donor szervezetébe. Ez az egész folyamat nem fáj, érzésre nem több egy átlagos véradásnál. Mindazontúl a plazmaadománnyal a teljes véradáshoz hasonlóan megannyi beteg életét teheti élhetőbbé.

Juttatásaink a plazmaadásért

ÉVENTE AKÁR

720.000 FT JUTTATÁSSAL LEHET GAZDAGABB,

úgy, hogy közben másokon segít!*

Új plazmaadóinkat EXTRÁN JUTALMAZZUK: Minden plazmaadásért 16.000 Ft-ot adunk, azonban az első plazmaadás alkalmával a sikeres alkalmassági vizsgálat után még plusz 15.000 Ft extra juttatást szerezhet.*

*A juttatás összege készpénzből és Rewin utalványból áll.

MISKOLC KIRÁLY U 2 Plazma Központ

Nyitvatartás

Hétfő: 8:00-18:00
Kedd: 8:00-18:00
Szerda: 12:00-18:00
Csütörtök: 8:00-18:00
Péntek: 8:00-18:00
Szombat: 8:00-14:00
Vasárnap: Zárva

Rólunk mondták

Tudj meg még többet a plazmaadásról!

Cikkek, hasznos tartalmak

A vérplazma

A vérplazma életmentő fehérjék forrása, amelyekből speciális, pótolhatatlan gyógyszereket állítanak elő. Mivel ezek a fehérjék mesterségesen nem reprodukálhatók, a plazmaadományok nélkülözhetetlenek azon emberek számára, akik ilyen betegségben szenvednek. Váljon Ön is hétköznapi hőssé, adjon plazmát!

Időpontfoglalás

Válasszon a lehetőségek közül:

Ha Ön még nem donorunk

Ha Ön már donorunk