Passzív pihenés – Ezért fontos szervezetünknek

Mindenki rohan

A mai rohanó világban mindig mindenki siet és mindig mindenre kevés idő jut. Az ember nem tud elég időt szánni önmagára. A munka, a család, a mindennapi feladatok mind-mind olyan kötelezettségeket jelentenek, amelyek elnyelik az időt. A legtöbb ember nincs is tisztában a passzív pihenés fogalmával és annak fontosságával. Alig van lehetőség kikapcsolódni, vagy olyasmivel foglalkozni, ami igazán érdekel és feltölt.

Sokan nem tulajdonítanak kellő jelentőséget a passzív pihenésnek, pedig ez az egyik legfontosabb eszközünk a mindennapi stressz leküzdésében. A modern kor emberének életében különösen nagy szerepet kap a passzív pihenés fogalma, hiszen a folyamatos rohanás és stressz közepette ritkán jut idő a valódi kikapcsolódásra. A passzív pihenés elsajátítása nem mindig könnyű feladat, de megkönnyítheti a stressz kezelését és hozzájárulhat a hosszú távú egészségmegőrzéshez.

Bármennyire is elcsépelt és ezerszer hallott mondatok ezek – mégis igazak! De vajon mit is jelent a passzív pihenés fogalma?

A passzív pihenés nem csupán egy divatos kifejezés, hanem egy létfontosságú tevékenység, mely segít helyreállítani testünk és elménk egyensúlyát. A passzív pihenés kulcsfontosságú az egészségünk és a mentális jólétünk szempontjából. Ahhoz, hogy feltöltődjünk és megtaláljuk az egyensúlyt a mindennapokban, elengedhetetlen egy kis időt szánni önmagunkra is.

Felmerülhet benned a kérdés, hogy vajon milyen passzív pihenési módszerek vannak? Olvass tovább és mi választ adunk a kérdésedre, ugyanis összegyűjtöttük a leghatékonyabb passzív pihenési technikákat.

Passzív pihenés módszerei

A passzív pihenés olyan tevékenységek gyűjtőneve, amelyek lehetővé teszik a test és az elme teljes kikapcsolódását anélkül, hogy aktív koncentrációt vagy erőfeszítést igényelnének.

A passzív pihenés fogalma magába foglalja azokat az állapotokat, ahol az egyén nyugalmi állapotban van, miközben szinte alig van tudatos cselekvés. Ilyen tevékenység például a plazmaadás, ahol a donor hozzájárul a társadalom egészségéhez, miközben fizikailag pihen és kikapcsolódik. De a passzív pihenés formái közé tartozik a halk zenehallgatás, a mélylégzéses relaxáció vagy akár a napozás is, ahol a test egyszerűen csak élvezi a nap melegét, és nem szükséges aktív koncentráció. Emellett a passzív pihenés fogalma kiterjed az olyan tevékenységekre is, mint a jóga vagy a pilates, ahol a testmozgás alacsony intenzitású, de a relaxáció maximális.

A passzív pihenés fogalma nem korlátozódik csupán a semmittevésre, hanem olyan tudatos döntés is, hogy engedjük a testünknek és elménknek a regenerálódást A passzív pihenés tehát nem csupán a tevékenység hiányát jelenti, hanem egy aktív választást, hogy a leghatékonyabban használjuk fel a pihenésre szánt időnket.

Mit tennél, ha 3 naponta kb. 45 perc passzív pihenésre lenne lehetőséged?

Próbálkoztál már a passzív pihenés valamely formájával, azonban valami mindig megzavart? Esetleg nem találtad meg a hozzád leginkább testhezálló passzív pihenési módszert?

Mit szólnál, ha lenne lehetőséged hetente (vagy akár 3 naponta) 30-50 percre kiszállni a rohanásból? Ha ebben a bő fél órában/szűk egy órában azt tehetnéd, amit csak akarsz, egy kényelmes székben elhelyezkedve?

A passzív pihenés fogalma kiterjed azokra a csendes, nyugodt tevékenységekre, amelyek során testünk regenerálódik, és a plazmaadás alatti relaxáció tökéletes példája ennek.

Míg a plazmaadás folyik, megadhatjuk magunknak azt a lehetőséget, hogy elmerüljünk a passzív pihenés állapotában, amely lehetővé teszi számunkra, hogy kikapcsolódjunk a mindennapok zajától. Szinte bármit megtehetsz, ami éppen a szívedhez közel áll. Nézhetsz sorozatot, hallgathatsz zenét vagy podcast-et, relaxálhatsz, olvashatsz, vagy szimplán gondolkodhatsz, elmélkedhetsz, ötletelhetsz is. És ez idő alatt még a közösség szolgálatába is állsz: a pihenés és a segítségnyújtás egyszerre válik valóra. Sőt – kapaszkodj meg! – még juttatás is jár mindezért!

Nos, igen, ez lehetséges! Így a passzív pihenés fogalma még inkább felemelő. Az első lépést máris megteheted ehhez.

Hogy hogyan? ⬇️

Jelentkezz plazmaadónak!

Ha az alkalmassági vizsgálaton mindent rendben találnak, akkor eljutottál arra a pontra, hogy plazmaadó lehetsz.

Minden plazmaadás azzal kezdődik, hogy munkatársaink ellenőrzik személyes adataid, valamint a vérnyomásodat és a testhőmérsékletedet. (Ne felejtsd otthon a fényképes igazolványodat!) Ezt egy rövid kérdőív kitöltése követi, az egészségi állapotoddal kapcsolatosan. Ezután egy orvossal konzultálsz, aki dönt arról, hogy aznap alkalmas vagy-e a plazmaadásra. Amennyiben igen, már kezdődhet is a 30-50 perc passzív pihenés!

Plazmaadással nemcsak életeket menthetsz meg, hanem megtapasztalhatod a passzív pihenés előnyeit is. Kényelmesen elhelyezkedsz, és hagyod, hogy a plazmaferezis gép végezze a dolgát. Ő végzi a munka oroszlánrészét, te pedig ezt az időt használhatod arra, hogy pihenj, és azt csinálj, amit csak akarsz (és ülve meg tudsz tenni).

Kellemes környezetben zajlik a plazmaadás, így a külső körülményekre sem lesz panaszod. Megfelelő hőmérsékletű, tiszta és rendezett helyiségben fordíthatsz idő magadra. Olvashatod a kedvenc könyved. Hallgathatod a kedvenc podcast-ed. Átgondolhatod, hogy mi legyen a program hétvégén. És így tovább, a lehetőségek száma végtelen. Ha éppen a közösségi médiában szeretnél elmerülni, annak sincs semmi akadálya!

Miután végeztél a plazmaadással és megismerkedtél a passzív pihenés fogalmával, visszatérsz a recepcióhoz, ahol megkapod a plazmaadásra fordított időért járó juttatást. Igen, mindezt még honoráljuk is neked!

Engedd meg magadnak a plazmaadás során a passzív pihenés luxusát; fedezd fel, hogyan segíthetsz másokon, miközben Te is feltöltődsz.

Milyen juttatás jár ezért?

A 2017 óta érvényes törvénynek megfelelően minden alkalommal a minimál órabér ötszörösét kaphatod meg. Ez jelenleg több, mint 6000 Ft.

Mi azonban ezt kiegészítjük egyebekkel is!

Az első orvosi vizsgálatok után, ha alkalmasnak bizonyulsz a plazmaadásra, automatikusan utalványt kapsz jutalmul. És minden alkalommal, amikor hozzánk érkezel, a készpénzbeli juttatás mellett további utalványt adunk a kapcsolódó kérdőívek kitöltéséért cserébe, így alkalmanként több, mint 10 000 Ft értékben kaphatsz juttatást.

És még ez sem minden! Szendvicsekkel, gyümölcslével, kávéval és édességgel is kényeztetünk, hogy a plazmaadás valódi élmény legyen. Választhatsz csirkemelles, szalámis vagy sajtos szendvicset, és a csokiszelet is vár rád. Minden alkalommal vendégünk vagy ezekre az ínycsiklandó falatokra.

A plazmát a szervezeted gyorsan pótolja, így ezt az egészet 3 naponta megismételheted. Egy évben pedig legfeljebb 45 alkalommal adhatsz plazmát. Tehát 45 plazmaadással összesen akár 735.000 Ft értékben kaphatsz juttatást (Debrecen és Miskolc esetében), ha visszatérő plazmaadó leszel.

Ez a juttatás nem csak anyagilag, de lelkileg is gazdagít, plazmaadás nem csupán a társadalmi jó közérzet növelését szolgálja, hanem a passzív pihenés fogalmát is újraértelmezi, mely hozzásegít kiegyensúlyozottabb életet élni. Gondolj csak bele, hogy mindazt, amit kapni fogsz, önzetlen adományozással érdemled ki!

Légy részese a plazmaadók közösségének, és segíts másokon, miközben magadnak is szívességet teszel és passzív pihenés keretében hozzájárulsz tested egészségéhez. Kattints ide a jelentkezéshez és légy te a következő megbecsült hős!

Jelentkezés

Fényképes szakmai önéletrajzodat a ’Jelentkezésem elküldése’ gombra kattintva, az adatkezelési nyilatkozat elfogadásával együtt várjuk.